materialen

Geborstelde wagonplanken

Al onze wagonplanken worden door ons zelf bij de leverancier gesorteerd, en alleen de meest rechte en mooie planken worden door ons meegenomen. Hierdoor kunnen wij u altijd garanderen van een prachtig eindresultaat. De planken komen geheel onbehandeld aan. De geborstelde wagondelen worden eerst ontdaag van vuil en spijkers. Vervolgens worden de wagonplanken geborsteld. Hierdoor worden de naden en kieren, die zijn ontstaan door het jarenlange gebruik, goed zichtbaar. Door deze bewerking ontstaat een prachtige geleefde uitstraling. De structuur van de geborstelde planken is ruw en er zit reliëf in de planken. Vervolgens worden de planken op maat gezaagd en worden alle kopse kanten oud gemaakt, en voorzien van een zwarte wash. Deze planken gebruiken wij veel voor salontafels en speciale objecten.

Geschaafde wagonplanken

Het schaven van wagonplanken is de meest voorkomende bewerking. Voor het schaven van de wagonplanken worden de planken eerst ontdaan van vuil en spijkers. Vervolgens wordt de planken aan vier zijden geschaafd. Op deze manier wordt de mooie eiken uitstraling met een prachtige tekening zichtbaar van het wagonhout. De structuur van de geschaafde planken is glad. Geschaafde planken worden veelal gebruikt voor het maken van eettafels en andere meubels.

Massief eikenhout

Voor het maken van meubelen op maat maken we ook gebruik van massief eikenhout. Dit kan in 2 verschillende groepen worden onderverdeeld, we hebben robuust eiken en normaal europees eiken. Door u deze mogelijkheid aan te bieden onderschikken wij ons als meubelmaker. Dit hout is zeer geschikt voor binnenshuis gebruik en kan in vele kleuren en maten worden toegepast. Wij beheren het productieproces van deze houtsoort van begin tot eind.  Het hout wordt eerst geschaafd en geschuurd, vervolgens in elkaar gelijmd. Het in elkaar verlijmde meubel wordt gebeitst in kleur, en afgewerkt met een blank laklaag.

kleuren-gebeitst-blank gelakt-femor.nl-FEMOR-01.jpg

Sorteer op
© 2015 - 2019 mijnmeubel.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel