Materialen en toepassingen

Mijnmeubel produceert meubels met veel verschillende materialen. Vaak zijn er vele combinaties te maken met hout, staal, steen, massief hout enz. Hieronder ziet u de meest gebruikte materialen. Mocht u interesse hebben en de verschillende materialen graag van dichtbij bekijken? Dat is mogelijk bij ons in de showroom. Ook kunen we u dan het juiste advies bij het juiste product geven.

Geborstelde wagonplanken

Al onze wagonplanken worden door ons zelf bij de leverancier gesorteerd, en alleen de meest rechte en mooie planken worden door ons meegenomen. Hierdoor kunnen wij u altijd garanderen van een prachtig eindresultaat. De planken komen geheel onbehandeld aan. De geborstelde wagondelen worden eerst ontdaag van vuil en spijkers. Vervolgens worden de wagonplanken geborsteld. Hierdoor worden de naden en kieren, die zijn ontstaan door het jarenlange gebruik, goed zichtbaar. Door deze bewerking ontstaat een prachtige geleefde uitstraling. De structuur van de geborstelde planken is ruw en er zit reliëf in de planken. Vervolgens worden de planken op maat gezaagd en worden alle kopse kanten oud gemaakt, en voorzien van een zwarte wash. Deze planken gebruiken wij veel voor salontafels, sidetables, tv meubels, enz.

Geschaafde wagonplanken

Het schaven van wagonplanken doen we ook geheel in eigen beheer. Voor het schaven van de wagonplanken worden de planken eerst ontdaan van vuil en spijkers. Vervolgens wordt de planken aan vier zijden geschaafd. Op deze manier wordt de mooie eiken uitstraling met een prachtige tekening zichtbaar van het wagonhout. De structuur van de geschaafde planken is glad. Geschaafde planken worden veelal gebruikt wanneer de meubels een wat strakkere uitstraling nodig hebben, ook worden deze planken voorzien van een mat blanke laklaag.

Massief eikenhout

Voor het maken van meubelen op maat maken we ook veel gebruik van massief eikenhout. Dit kan in 2 verschillende groepen worden onderverdeeld, we hebben robuust eiken en normaal europees eiken. Door u deze mogelijkheid aan te bieden onderschikken wij ons als meubelmaker. Het eikenhout is zeer geschikt voor binnenshuis gebruik en kan in vele situaties worden toegepast. Wij beheren het productieproces van het eikenhout van begin tot eind.  Het hout wordt eerst geschaafd en geschuurd, vervolgens in elkaar gelijmd. Het in elkaar verlijmde meubel wordt gebeitst in kleur, en afgewerkt met een blank laklaag.

Stalen frames

Onze meubels worden vaak voorzien van een stalen frame. Al onze stalen frames worden geheel op maat gemaakt, en daardoor precies naar uw wens aan te passen. Zo kunt u het ontwerp, afmetingen en de diktes van het staal geheel zelf bepalen. Het frame kan in 2 verschillende uitvoeringen gelast worden, de lasnaden in het zicht of juist glad geslepen. Nadat dit bepaald is kan ook de afwerking van het frame bepaald worden. Zo kan die of blank gelakt worden of in een RAL kleur gecoat worden.

 

Sorteer op
© 2015 - 2023 mijnmeubel.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel